Mix.prixnix.com

Randomly given :

LOKUS
LOCUS

The links above to these random poems on the blog change with every load of the site (of the blog). So, when you click a title, the four poems change. To stand by: Make
|ctrl|+|°↓|.
New tab!
Script: | here |

Sunday, 22 November 2020

Trollskogen nettopp

Jeg gikk nettopp igjennom Trollskogen. Det var veldig hyggelig. Littegrann kvister var der, som var falt ned. Naturlig nedfall, kalles det. Trærne slipper gjerne litt kvist på vinteren, når det blåser. Men det så greit ut. Jeg fikk med meg et tråkk der helt i sør. Ellers var der ikke spor. Jeg så kanskje spor etter en pingvin. Men den må ha fløyet. Spor etter kenguru eller murmeldyr så jeg ikke. Spor etter et kattedyr eller to så jeg imidlertid, og sporene var såvidt store at jeg tenker det må ha vært av gaupe. Og et hjortedyr har også vært innom, sikkert et rådyr.

Jeg gleder meg til å høre hva dere unger har funnet på av steder og navn, der i skogen. Og, jeg tenkte, da jeg gikk dit, og igjennom, at kanskje er der et tolvte sted vi kanskje ikke har tenkt på. Askeladden. Askeladden er jo ikke et mytologisk vesen. Askeladden er en sagnfigur, eller rettere, en eventyrfigur. Og kanskje Askeladden kan ha hold der i inngangen i nord, der stien går og det nærmest er et skjekel på toppen, ved veien? Askeladden holder jo ilden ved like. Litt nedenfor er der en stor gran som har noen morsomme små hulrom der nede ved rota, og Askeladden elsker sånne gjemmer. Og langs stien nedover går et slags plankegjerde, eller rettere, et rekkverk. Og Askeladden er veldig glad i litt orden. Så den stien kan kanskje være Askeladdenstien?

No comments:

Post a comment

Time on this blog is Norwegian time. ♫♪

Here are some symbols one may copy and use in the comment:

:. † .:
ღ ⁂ ☁ ★ ☆ ☀ ♥ ✦ ✧ ✯ ✿ ❀ ◉ ⦿ ·: † :·

Welcome be to leave a message, 
serious, or just for fun. ~ 
Kindly do no harm or damage: 
State your name. And kiss The Son.