Randomly given :

LOKUS
LOCUS

The links above to these random poems on the blog change with every load of the site (of the blog). So, when you click a title, the four poems change. To stand by: Make
|ctrl|+|°↓|.
New tab!
Script: | here |

Sunday, 18 October 2020

Kattemskogen

Hei, unger! Nå har jeg ryddet Kattemskogen, der i øst, altså det skogsområdet jeg nå kaller Trollskogen, tenker jeg. Arbeidet er ferdig. Og nå blir det jo vinter. Og det blir veldig spennende å se hvordan skogen nå ser ut til våren.

Jeg orienterte meg, i dag, der jeg ikke hadde oversikt, og det var på det skadested som ligger der bebyggelsen ender i sør som kommer nordfra, og som ligger nedenfor skogen, altså øst for den. Jeg så det ligger et hus rett bak haugen, og jeg så jeg egentlig har ryddet rent, der. Litt kvist ryddet jeg, imidlertid, og jeg plukket på samme turen litt søppel helt i nord, i skogkanten mot veien, som jeg plutselig ble var på. Jeg gikk i frakk, men jeg blir gjerne litt hektisk når jeg ser behov for førstehjelp. Og nå, altså, mener jeg alt er greit.

På Kattem er dere på det rene med hva jeg har gjort, tenker jeg. Der var jo enorme mengder søppel, både smått og stort. Og jeg har laget noen kvisthauger, men de er ikke særlig store. Noen har for en tid tilbake laget en stor kvistdunge nord i skogen, og det samme er gjort sør, i skogen, og de to gjorde at arbeidet gikk så fort. Men om vi fra tid til annen tar med en dum grein eller to og legger på kvistgjerdestykkene, rundt omkring, så blir de jo fort større. Selv om dere har sett hva jeg har gjort, vil jeg likevel her nedfelle at jeg vil at dere skal la den plastikken og den rustne boksen og den plastringen jeg har rammet inn sør i skogen, i henget fra veien, ligge. Jeg fikk en fæl fornemmelse da jeg så det der, og om det skal taes bort, er det min vilje at folk fra kommunen skal gjøre det. Sånn som det er nå, er det der søppelet et minne om hvordan skogen i det hele tatt så ut før jeg ryddet. Og stedet er skikkelig markert, så der er ingen fare med å gå rundt å se på.

Jeg har saget ned bare en sju-åtte små trær, og med unntak av fire, har de ligget langs bakken, eller vært veldig skjeve. De fire som var friske og rette tok jeg ned for å gjøre lekeplassene større der i dolpa hvor åkeren i øst begynner, og der oppe, sør i skogen, hvor en fra veien kommer rett inn i et koselig holt.

Den piggtråden der er rester av anser jeg det for uhensiktsmessig å fjerne. Den ligger i bakken, over lange strekk, og det er ikke mulig å bare rive den opp, så jeg mener det er bedre å markere den, sånn at alle, og særlig barn, og dyr, får det for seg at der er steder en ikke skal utforske, sånn uten videre. Piggtråd er jo ikke farlig, når den er stram, og festet til solide påler. Men den pigtråden jeg har markert vil en fort rive seg opp på, for en ser ikke hvor den er.

Den piggtråden ligger jo i utkanten av hva som er skogen. I selve skogen er det nå helt fritt for piggtråd og ståltråd, etter mitt skjønn.

Vær varsomme med å ta bygningsmateriale inn i skogen, og annet som dere skjønner bare vil bli søppel. Skumgummi, tepper, og isopor, for eksempel, har ingen ting i skogen å gjøre.

Kos dere.

No comments:

Post a comment

Time on this blog is Norwegian time. ♫♪

Here are some symbols one may copy and use in the comment:

:. † .:
ღ ⁂ ☁ ★ ☆ ☀ ♥ ✦ ✧ ✯ ✿ ❀ ◉ ⦿ ·: † :·

Welcome be to leave a message, 
serious, or just for fun. ~ 
Kindly do no harm or damage: 
State your name. And kiss The Son.